Aankondiging Massey Ferguson 100 serie trekkers.

Nieuwe Massey-Ferguson trekkers.

Op woensdag 2 december jl. heeft Brinkmann en Niemeijer N.V. te Zutphen een nieuwe serie Massey-Ferguson trekkers in Nederland ge´ntroduceerd. Deze trekkers komen uit de Engelse M -F fabrieken in Coventry (Engeland) en Beauvais (Frankrijk), resp. de grootste trekkerfabriek ter wereld en de grootste van het Europese vasteland. De nieuwe serie bestaat uit vier modellen, nl. de MF 130, de MF 135, de MF 165 en de MF175. In drie van deze type aanduidingen herkent men de bekende Massey-Ferguson modellen MF 30, MF 35X en MF 65, waarmee de drie eerste typen dan ook grote overeenkomst vertonen. Motor en transmissie van deze typen zijn vrijwel ongewijzigd in de nieuwe trekkers toegepast. Alleen is het motorvermogen van de MF 35X van 42,5 pk gekomen op 45,5 pk in de MF 135 door een verhoging van de compressieverhouding. De MF 175 is nieuw. De viercilinder Perkins motor van deze trekker levert 66,4 pk bij 2000 omw/min. De transmissie en de uitrusting zijn die van de MF 165.
Het uiterlijk van de Massey-Ferguson trekkers is gemoderniseerd. Ze hebben alle een Amerikaans aandoende neus gekregen met twee ingebouwde koplampen. De verlichting behoort nu tot de standaarduitrusting. Ook verder zijn de trekkers bijzonder volledig uitgerust. Alle modellen hebben een zeer uitgebreid instrumentenbord, een differentieelgrendel, een handrem, een zeer goede zitting (Fritzmeier!), een doordraaiende en evenredige aftakas, enz.
Bijzonder belangrijk nieuws brengt de nieuwe Massey-Ferguson serie op het gebied van de hefinrichting. De MF 135, de MF 165 en de MF 175 worden in standaarduitvoering afgeleverd met een speciale koppeling voor getrokken werktuigen en vierwielige wagens die het mogelijk maakt om een deel van het gewicht van het werktuig of de wagen op de trekker over te brengen. We twijfelen er niet aan of dit systeem zal in een grote behoefte voorzien.
De drie zware typen zijn ook leverbaar met Multi-Power transmissie die het aantal versnellingen verdubbelt en al rijdende van laag naar hoog (30% sneller) en van hoog naar laag kan worden geschakeld.


De Massey-Ferguson 130 (30 pk)

 


De Massey-Ferguson 135 (45,5 pk)

 


De Massey-Ferguson 165 (58 pk)

 


De Massey-Ferguson 175 (66 pk)

 

 Klik hier voor een overzicht van de technische gegevens
 
Artikel overgenomen uit Landbouw Mechanisatie Januari 1965