AnnaTEFka in the Dales
AnnaTEFka gaat naar the Dales.


Hoe idee begon.


Peter Lettinga kocht in 2003 op de landbouwbeurs in Zuidlaren de video "Ferguson in the Dales". Bij het bekijken kwam Peter er achter dat de "roadrun" door Doug Mould was georganiseerd. Hij heeft toen contact opgenomen met deze aardige engelsman. Doug nodigde Peter toen spontaan uit om mee te doen. Daarna nam Peter direct contact met mij op, of ik ook zin had om met onze trekkers naar Engeland te gaan.
Ik had Peter leren kennen tijdens de HMT show 2003 in Panningen. Na een kort gesprekje had ik hem mijn kaartje gegeven. Hierop volgend hebben we al meerdere emails en telefoontjes gewisseld.

video Ferguson in the dales
Ferguson in the Dales

A range of vintage tractors journey through the Yorkshire  Dales.

Primetime Videos


Op deze video is te zien hoe 30 oude trekkers een  unieke rondrit maken van 72 kilometer door de schitterende omgeving van de Yorkshire Dales. De rondrit gaat over landweggetjes, dorpsstraatjes, oude (vervallen) spoorlijnen en een oude weg naar boven op de heuvel. De klim naar boven is voor veel motorvoertuigen al een flinke uitdaging. Als het flink regent wordt de uitdaging alleen maar groter.

Deze video had ik al in mijn bezit en al een paar maal bekeken. Het idee sprak me meteen dus al ontzettend aan. Maar was het mogelijk om met onze trekkers in Engeland te komen? Wat gaat zo iets wel niet kosten? Allemaal vraagtekens van mijn kant. Maar ja, Peter was heel enthousiast en wuifde alle vraagtekens weg. Ook leek mij deze kans te uniek om te laten lopen. In overleg met Peter besloten we om te polsen of er nog meer Ferguson liefhebbers waren die het idee ook wel aanspraken. Hierop reageerde Koos van Gaalen positief. Hij had net als Peter zijn trekker vorig jaar helemaal klaar gemaakt.

Zondag 1 februari hebben Peter, Koos, een vriend van Peter en ik elkaar ontmoet bij mij thuis. We hebben toen de plannen doorgesproken en dat was al heel gezellig. Hierdoor heb ik er alleen nog maar meer zin in gekregen.


Voorlopig reisschema:

3 Juni (donderdag)
Verzamelen in IJmuiden om 16:00 uur om daar de Ferry naar New Castle te nemen.
4 Juni (vrijdag)
Aankomst in New Castle en rijdend met de trekker naar het hotel (Stowe House) in Aysgarth. Een rit van naar schatting 120 kilometer. We worden gelukkig opgehaald in de haven.
5 Juni (zaterdag)
Bezoek aan de grote tractorshow met rommelmarkt in Stoneleigh Warwickshire.
6 Juni (zondag)
Rondrit door de Yorkshire Dales. Start bij Bolton Castle.
7 Juni (maandag) Bezoek aan een prive verzameling Bugatties en twee prive collecties oude tractoren.
Het geplande bezoek aan de Hunday Collection* kan helaas niet doorgaan omdat die verkocht is.

8 Juni (dinsdag)
Terugrit van het hotel naar de Ferry in New Castle
9 Juni (woensdag)
Aankomst in IJmuiden (einde reis)
 * The Hunday Collection. Van dit museum is een boek verschenen met de titel "Fergusons, The Hunday Experience".

video Ferguson in the dales
FERGUSONS, THE HUNDAY EXPERIENCE

Japonica Press
ISBN: 09533737 5 4


John Moffitt


De trekkers van Peter en Koos
Peter Lettinga

Ferguson TE -20 (Met P3 ombouw)
Ferguson TEF 20
Koos van Gaalen

Massey Ferguson 35 4-cylinder
massey ferguson mf 35